Naslovnica Iranska kuhinja Kadu Polo – Riža sa tikvom

Kadu Polo – Riža sa tikvom

200
0

Sastojci:

500 gr mljevene junetine ili janjetine

1 srednja glavica sitno nasjeckanog luka

¼ male kašike bibera

1 manja tikva

2 i po čaše riže

so

2 litre vode

pola čaše maslaca

¼ male kašike cimeta

Priprema:

U posudu stavite meso, luk i začine te sve dobro izmiješajte. Od mesa napravite hamburgere. Tikvu oljuštite i prepolovite, a zatim je narežite na polukružne komade širine oko 5 cm (7-8 polukrugova). Skuhajte rižu. Šest velikih kašika skuhane riže rasporedite po dnu lonca, preko toga stavite hamburgere, a zatim ih prekrijte polovinom količine riže. Preko riže poredajte tikvu. Na kraju sve prekrijte ostatkom riže. Kuhajte još neko vrijeme.

Ova količina dovoljna je za 5-6 osoba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime