Naslovnica Iranska kuhinja Horešt-e alu – Umak sa suhim šljivama

Horešt-e alu – Umak sa suhim šljivama

146
0

Sastojci:

2 velike kašike maslaca

300 gr junetine nasjeckane na kockice veličine 2 cm

1 velika glavica nasjeckanog luka

1 mala kašika soli

¼ male kašike bibera

¼ male kašike cimeta

¼ male kašike muškatnog oraščića

2 čaše vode

1 i po velika kašika limunovog soka

20 suhih šljiva natopljenih u vodi

Priprema:

Maslac rastopite u loncu od 2 litre. Dodajte meso, luk i začine i sve zajedno pržite na srednjoj vatri. Mesu dodajte vodu i limunov sok i potom kuhajte još pola sata. 15 minuta prije posluživanja izvadite šljive iz vode u kojoj su stajale, stavite ih u umak i kuhajte još 15 minuta na laganoj vatri. Poslužite s čelo rižom.

Ova količina dovoljna je za 4 osobe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime