Naslovnica Iranska kuhinja Kufteh sabzi – Ćufte od povrća

Kufteh sabzi – Ćufte od povrća

152
0

Sastojci:

  • 2 velike kašike riže
  • 3 velike kašike lape ili 1 i po velika kašika brašna od leblebije
  • 4 i po čaše vode
  • 500 gr mljevene jagnjetine ili junetine
  • 1 čaša nasjeckanog mladog luka
  • 2 čaše sitno nasjeckanog peršuna
  • 1 jaje
  • pola male kašike bibera
  • ¼ male kašike cimeta
  • 3 velike kašike maslaca
  • 1 velika glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 velike kašike limunovog soka
  • 1 mala kašika soli

Priprema:

Rižu kuhajte dok ne omekša. U posudu stavite meso, dodajte mladi luk, peršun, jaje, lape, ili brašno od leblebije i začine. Ocijedite rižu i dodajte je mesnoj mješavini. Sve dobro izmiješajte. Smjesu oblikujte u loptice (ćufte) srednje veličine. Rastopite maslac i na njemu propržite ćufte. Dodajte luk i koncentrat od paradajza, a zatim vodu i limunov sok. Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri.

Ova količina dovoljna je za 4-5 osoba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime