Naslovnica Atrakcije Toranj Milad u Teheranu

Toranj Milad u Teheranu

432
0

“Milad” je naziv telekomunikacijskog multifunkcionalnog tornja koji se nalazi na sjevero-zapadu Teherana, prijestolnice Irana.

Ovaj toranj je sa 435 metara visine najviša građevina u Iranu, šesti po visini telekomunikacijski toranj na svijetu te 19. najviši ne oslonjeni neboder na svijetu.

Ovaj toranj sa 13.000 kvadratnih metara temelja, visine i specifičnog izgleda, vidljiv je gotovo sa svih strana Teherana zbog čega se smatra simbolom iranske prijestolnice.

Toranj Milad TeheranIme je telekomunikacijskog multifunkcionalnog tornja koji se nalazi na sjevero-zapadu Teherana, prijestolnice Irana. Ovaj toranj je sa 435 metara visine najviša građevina u Iranu, šesti po visini telekomunikacijski toranj na svijetu te 19. najviši ne oslonjeni neboder na svijetu. Ovaj toranj sa 13 hiljada kvadratnih metara temelja, visine i specifičnog izgleda, otprilike je vidljiv sa svih strana Teherana zbog čega se smatra simbolom iranske prijestolnice.#Milad_Tower #art #sarajevo #mostar #tuzla #banjaluka #bih #Iran #ICRO #iranski_kulturni_centar_bih #ikc_bih

Gepostet von Iranski Kulturni Centar Sarajevo am Mittwoch, 4. Dezember 2019

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime