Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište Na “Fadžr” filmskom festivalu predstavljena  dva horror filma

Na “Fadžr” filmskom festivalu predstavljena  dva horror filma

32
0

Četvrtog dana 39. “Fadžr” film festivala, u rezidenciji festivala stanovnici su se upoznali sa dva horror filma; film “Zalava” Arslana Amirija i film “Maslahat” Hosseina Darabija.

Film “Zalava” je inspiriran odbacivanjem jednog istinitog događaja,  zastrašujućeg slučaja koji je vjerovatno i danas prisutan među stanovništvom Kordestana.

U ovom filmu igraju: Navid Purfarkh, Hadi Zejnolabidin, Purja Rahimisam, i dr.

Ljubitelji horror filmova se od sada mogu pripremiti da pogledaju nešto iz ovog žanra. Film čija režija i scenario su 2019. godine uspjeli stići do festivala Hong Konga i Južne Koreje i tamo osvojiti nagrade.

Film “Maslat”se ubraja prvo režisersko iskustvo Hosseina Darabija. U filmu igraju: Farhad Qaemyan, Vahid Rahbani, Mahdi Hoseini Nija, Madžid Nouruzi, i dr.

Hossein Darabi, prije ovog filma stekao je iskustva sa kratkometražnim filmovima kao  što su “Elmak”, “Daju”, “Madarbozorg”, te je njima odnio nagrade na brojnim međunarodnim filmskim festivalima u Italiji i drugim evropskim zemljama.

39. filmski festival “Fadžr”održava se od 12. do 22. bahmana 1399. / 31.1. do 10.2. 2021. u isto vrijeme kada se obilježava pobjeda Islamske revolucije Irana.

Izvor  

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime