Naslovnica sve Mlada Iranka osvojila bronzanu medalju u dizanju tegova

Mlada Iranka osvojila bronzanu medalju u dizanju tegova

59
0

Osvrćući se na uspjeh Yekte Džamali na Svjetskom prvenstvu za mlade u Uzbekistanu, bivši šef Međunarodne federacije za dizanje tegova rekao je: “Ovo je izvanredno i razvoj dizanja tegova među iranskim ženama značajno raste.”

Prema IRNA-i, “Yekta Džamali”, dizačica tegova u kategoriji do 87 kilograma iranske omladinske reprezentacije za djevojke, juče je radila na svjetskom prvenstvu u Karestanu. Uspjela je osvojiti tri bronzane medalje zabilježivši težinu od 92 kg u pojedinačnoj konkurenciji, 116 kg u parovima i ukupno 208 kg, te osvojila prve medalje u istoriji dizanja tegova u našoj zemlji na svjetskim takmičenjima.

Džamali je postala prva Iranka koja je osvojila jedno od tri mjesta u dizanju tegova na svjetskom prvenstvu za dizanje tegova u Uzbekistanu, zadržavajući bronzanu medalju za nadu zainteresovanih za budućnost. Svjetsko prvenstvo u dizanju tegova za mlade započet će 2. juna u Taškentu u Uzbekistanu i nastaviće se do 10. juna.

U intervjuu za IRNA-u ponedjeljak, Ursula Papandra, bivša šefica Međunarodne federacije za dizanje tegova, rekla je: “Rad Yekte Džamali bio je odličan i to se može smatrati mladom motivacijom, što je pohvalno i značajno.”

IZVOR

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime