Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište “Obrnuti put” osvojio 2 nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Šangaju

“Obrnuti put” osvojio 2 nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Šangaju

25
0

Iranski film “Obrnuti put” redatelja Abolfazla Džalilija osvojio je dvije nagrade na 24. međunarodnom filmskom festivalu u Šangaju u Kini.

Napisao, režirao i producirao Abolfazl Džalili, ‘Obrnuti put’ osvojio je nagrade za najbolju režiju i najboljeg glumca na 24. međunarodnom filmskom festivalu u Šangaju u Kini.

Sadržaj ‘Obrnutog puta’ glasi: “Emkan je sedamnaestogodišnji tinejdžer koji oca nije vidio dugi niz godina, a majka radi do kasno u noć u tvornici. Ima malu kameru za snimanje i odlučuje snimiti film koji će dati preokret njegovom rutinskom životu, međutim, nije baš vješt. Trudi se svim silama da postigne svoj cilj … ”

Pouyan Šokri, Masoud Naji, Mahdiyar Asghari, Mohammad Hossein Pakdaman su među članovima glumačke ekipe.

Osnovan 1993. godine, SIFF je konkurentni globalni događaj vođen naporima Šangaja da postane međunarodno kulturno središte. Za prošlogodišnji događaj prijavljeno je ukupno 3.693 filma iz 108 zemalja i regija.

24. Šangajski međunarodni filmski festival (SIFF) održan je od 11. do 20. juna 2021. godine.

IZVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime