Naslovnica sve Pismo iranske djece djeci Svijeta

Pismo iranske djece djeci Svijeta

20
0

Mi, iranska djeca, pozdravljamo svu djecu iz cijelog svijeta. Mi smo ti koji su slatkiši života kako kažu odrasli. Oni koji žele da uvijek budemo sretni i da nam ništa ne narušava snove. Međutim, naš svijet postaje narušen kada odrasli ne obraćaju pažnju na nas. Tada nam se osmijesi gube boju.

Volimo sve i ne želimo borbu i rat među ljudima i zemljama u svijetu. Volimo mir. Volimo dobrotu i sreću. Volimo darivanje i volimo biti darivani. Volimo se smiješiti jedni drugima. Volimo mir i prijateljstvo. Želimo da svi izgledamo slično sa nasmijanim licima.

Zašto moramo biti žrtvovani jer su odrasli u ratu? Mrzimo riječi poput bijesa, neprijateljstva, plača, rata i borbe. Čak ni ne želimo pisati ove riječi u naše diktate. Kad god u svijetu vidimo gladnu djecu, mrzimo jesti hranu. Želimo da sva djeca budu sretna širom svijeta. Želimo da imaju odjeću, hranu i uživaju. Želimo da sva djeca idu u školu i da se školuju. Želimo da odrasli slušaju naše riječi.

Voljni smo da odrasli crtaju slike na temu pomirenja i prijateljstva. Mi smo djeca i željeli bismo reći odraslima ako želite da vjerujemo da nas volite, budite ljubazni i u dobrim odnosima jedni s drugima. Ako nas volite, bacite svo oružje i poslušajte nas.

Volimo da svijet bude mjesto na kojem se možemo sretno potpisati. Želimo da odrasli ne rade stvari koje nam vlaže oči i slome srce. Odrasli moraju imati na umu da ako žele izgraditi sretan svijet za djecu, moraju biti ljubazni jedni prema drugima, poput nas.

Volimo one koji vole djecu i provode vrijeme sa njima. Molimo se za sve odrasle da imaju dragog Boga za prijatelja kako bi nam pomogli. Nadajući se sretnom životu sa radosnim djetinjstvom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime