Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište Iranski film osvojio 2 nagrade na dodjeli kanadskih kinematografskih nagrada

Iranski film osvojio 2 nagrade na dodjeli kanadskih kinematografskih nagrada

0

Iranski film “Ko smo mi?” je dobio dvije velike nagrade na dodjeli kanadske kinematografije u Torontu u Kanadi.

Iranski igrani film u režiji Abolhassana Keivana natjecao se na ovom događaju sa stotinama filmova iz različitih zemalja svijeta i konačno osvojio titulu najboljeg filma i najbolje kinematografije na ovom festivalu.

Prošle godine, “Ko smo mi?” takođe je osvojio dvije nagrade za najbolji film i jednu nagradu za najboljeg producenta na tri međunarodna filmska festivala u Sjedinjenim Državama, Francuskoj i Holandiji.

Kanadske nagrade za kinematografiju (CaCA), zvanično nazvane „Zlatni orao“, nagrada je u obliku statuete za izuzetna dostignuća na polju kinematografije.

To je mjesečno filmsko takmičenje za filmaše širom svijeta.

Događaj podržava nove i studentske filmske stvaraoce, koji tek započinju svoju karijeru s podrškom i entuzijazmom publike za njihove kreativne napore i omogućavaju im pristup profesionalcima iz filmske industrije koji mogu ponuditi smjernice i druge oblike pomoći u karijeri.

IZVOR

 

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime