Naslovnica Iranska kuhinja Dolmeh Kadu – Punjene tikvice

Dolmeh Kadu – Punjene tikvice

72
0

Sastojci:

5-6 tikvica

pola čaše riže

2 čaše vode

2 velike kašike maslaca

1 glavica sitno nasjeckanog luka

500 gr mljevenog junećeg mesa

1 mala kašika soli

¼ male kašike bibera

pola male kašike cimeta

Priprema:

Operite tikvice, s jednog vrha odsijecite malu kapicu te izvadite unutrašnjost. Skuhajte rižu. Luk propržite na maslacu te mu dodajte meso i začine. Kad se meso proprži, stavite ga sa strane da se ohladi. Potom dodajte rižu i sve zajedno dobro izmiješajte. Dobivenom smjesom punite tikvice. Tikvice poredajte u lonac, dodajte vodu i kuhajte na laganoj vatri. Poslužite preliveno čvrstim jogurtom ili kiselom pavlakom.

Ova količina dovoljna je za 4 – 5 osoba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime