Iranski Kuhinja
Slatko-kiseli punjeni plavi patlidžani
Sastojci:
4 manja plava patlidžana2 zelene paprike koje ćete puniti⅓ čaše lape (ili riže)¼ čaše riže3 i po čaše...
Horše Holu – Umak s breskvama
Sastojci:
500 gr jagnjetine ili junetine nasjeckane ne komadiće od 1 cm (ili 1 kg piletine)1 mala kašika solipola...
Horše Sak – Umak sa špinatom i narandžama
Ovo se jelo često priprema u iranskoj pokrajini Mazandaran. Kombinacija špinata i narandže, kojima se dodaje bijeli luk, može zvučati vrlo...
Borani esfenađ – predjelo od špinata
Sastojci:– pola kg kuhanog i nasjeckanog špinata– pola litre kiselog mlijeka– 1 mala kašika soli– pola male kašike bibera– 1 čehna bijelog...
Festival kulinarstva nudi jela autohtona u svim krajevima Irana
U ponedjeljak je u središnjem gradu Saveh održan jednodnevni kulinarski festival.
Festival je ponudio razna domaća i autohtona jela iz različitih dijelova zemlje, najavio je...