Iranski Kuhinja

Kukuje lubija sabz – Zapečena zelena boranija

Sastojci: 500 gr zelene boranije 3 čaše vode 3 velike kašike soli

Kadu Polo – Riža sa tikvom

Sastojci: 500 gr mljevene junetine ili janjetine 1 srednja glavica sitno nasjeckanog luka

Muzej tradicionalnih poslastica u Jazdu

Muzej posvećen slastičarstvu i tradicionalnim slatkišima trebao bi biti otvoren u gradu Jazd, koji je zaštićen UNESCO-om i koji je poznat po svojoj lokalnoj...

Horeše Kadu – Umak s tikvicama

Sastojci: 4-5 tikvica srednje veličine2 i po velike kašike soli3 velike kašike ulja500 gr junetine nasjeckane na kockice...

Najpoznatija jela iranske kuhinje: Fesendžan

Fesendžan se jede u posebnim prilikama kao što je Nova godina ili za vjenčanja. Piletina, janjetina ili mljeveno goveđe meso se kuhaju...