Iranski Kuhinja
Dolmeh Bademdžan – Punjeni patlidžani s umakom od paradajza
Sastojci:
4 plava patlidžana srednje veličine
⅓ čaše lape (ili riže)
1 i po čaša vode
500 gr mljevene junetine
2 velike kašike...
Aše Torš – Kiselo varivo sa sušenim voćem
Ovo varivo je vrlo ukusno, a ima neobičan slatko - kiseli ukus. Kao i
kod svakog variva, ukus će biti bolji ako...
Tahčin – Riža i janjetina
Naziv ovog jela preveden s perzijskog znači "s dna lonca". Ime je dobilo po načinu na koji se nasjeckana janjetina stavlja na...
Šiš kebab – Janjetina pečena na roštilju
Sastojci:
2 do 2 i po kg janjećeg buta2 srednje glavice narendanog luka1 velika kašika origana⅔ čaše sirćetaso i...
Havidž polo – Riža sa mrkvom
Sastojci:
500 gr mljevene janjetine ili junetine
1 srednja glavica sitno nasjeckanog luka