Iranski Kuhinja

Dolmeh Bademdžan – Punjeni patlidžani s umakom od paradajza

Sastojci: 4 plava patlidžana srednje veličine ⅓ čaše lape (ili riže) 1 i po čaša vode 500 gr mljevene junetine 2 velike kašike...

Aše Torš – Kiselo varivo sa sušenim voćem

Ovo varivo je vrlo ukusno, a ima neobičan slatko - kiseli ukus. Kao i kod svakog variva, ukus će biti bolji ako...

Tahčin – Riža i janjetina

Naziv ovog jela preveden s perzijskog znači "s dna lonca". Ime je dobilo po načinu na koji se nasjeckana janjetina stavlja na...

Šiš kebab – Janjetina pečena na roštilju

Sastojci: 2 do 2 i po kg janjećeg buta2 srednje glavice narendanog luka1 velika kašika origana⅔ čaše sirćetaso i...

Havidž polo – Riža sa mrkvom

Sastojci: 500 gr mljevene janjetine ili junetine 1 srednja glavica sitno nasjeckanog luka