Iranski Kuhinja

Šiš kebab – Janjetina pečena na roštilju

Sastojci: 2 do 2 i po kg janjećeg buta2 srednje glavice narendanog luka1 velika kašika origana⅔ čaše sirćetaso i...

Iransko kulinarsko umijeće

Riža, razno povrće, žitarice i meso su najčešće namirnice u ishrani Iranaca. U lokalnim mjestima se najviše jede povrće. Nacionalno jelo je...

Abgušte Lubija Germez – Janjeći gulaš sa grahom

Sastojci: ⅓ čaše smeđeg ili crvenog graha 3-4 janjeće nožice 1 velika...

Guš Barreh – Perzijski ravioli

Sastojci:1 čaša brašna 250 gr mljevene junetine ili janjetine 1 manja glavica naribanog luka  4 i pol čaše vode¼...

Tradicionalni iranski doručak

U iranskoj kulturi najjednostavniji doručak sadrži topli hljeb sa sirom i čajem, serviran sa orasima, krastavcem i paradajzem... Na...