Iranski Kuhinja

Eškane – varivo od luka

Sastojci: 5 velikih kašika ulja 4 srednje glavice luka, nasjeckane na kolutiće 3...

Čaj

Čaj je iransko nacionalno piće. Posluživanje čaja i ispijanje čaja stara je tradicija i uvijek najbolji način za opuštanje i ...

Džegarak – Jetrica na žaru

Džegarak se u Iranu prodaje u posebnim uličnim restoranima. Sastojci: 500 gr telećih jetrica

Nazhatun – Ajvar od patlidžana

Sastojci:2 patlidžana srednje veličinepola čaše nasjeckanog peršina2 čehne bijelog luka1 mala kašika soli-pola male kašike bibera-¼ male kašike cimeta-2 male kašike sirćeta-1...

Horeše Kadu – Umak s tikvicama

Sastojci: 4-5 tikvica srednje veličine2 i po velike kašike soli3 velike kašike ulja500 gr junetine nasjeckane na kockice...