Iranski Kuhinja
Kukuje lubija sabz – Zapečena zelena boranija
Sastojci:
500 gr zelene boranije
3 čaše vode
3 velike kašike soli
Kadu Polo – Riža sa tikvom
Sastojci:
500 gr mljevene junetine ili janjetine
1 srednja glavica sitno nasjeckanog luka
Muzej tradicionalnih poslastica u Jazdu
Muzej posvećen slastičarstvu i tradicionalnim slatkišima trebao bi biti otvoren u gradu Jazd, koji je zaštićen UNESCO-om i koji je poznat po svojoj lokalnoj...
Horeše Kadu – Umak s tikvicama
Sastojci:
4-5 tikvica srednje veličine2 i po velike kašike soli3 velike kašike ulja500 gr junetine nasjeckane na kockice...
Najpoznatija jela iranske kuhinje: Fesendžan
Fesendžan se jede u posebnim prilikama kao što je Nova godina ili za vjenčanja.
Piletina, janjetina ili mljeveno goveđe meso se kuhaju...