Iranski Kuhinja

Slatko-kiseli punjeni plavi patlidžani

Sastojci: 4 manja plava patlidžana2 zelene paprike koje ćete puniti⅓ čaše lape (ili riže)¼ čaše riže3 i po čaše...

Horše Holu – Umak s breskvama

Sastojci: 500 gr jagnjetine ili junetine nasjeckane ne komadiće od 1 cm (ili 1 kg piletine)1 mala kašika solipola...

Horše Sak – Umak sa špinatom i narandžama

Ovo se jelo često priprema u iranskoj pokrajini Mazandaran. Kombinacija špinata i narandže, kojima se dodaje bijeli luk, može zvučati vrlo...

Borani esfenađ – predjelo od špinata

Sastojci:– pola kg kuhanog i nasjeckanog špinata– pola litre kiselog mlijeka– 1 mala kašika soli– pola male kašike bibera– 1 čehna bijelog...

Festival kulinarstva nudi jela autohtona u svim krajevima Irana

U ponedjeljak je u središnjem gradu Saveh održan jednodnevni kulinarski festival. Festival je ponudio razna domaća i autohtona jela iz različitih dijelova zemlje, najavio je...