Iranski Kuhinja

Guš Barreh – Perzijski ravioli

Sastojci:1 čaša brašna 250 gr mljevene junetine ili janjetine 1 manja glavica naribanog luka  4 i pol čaše vode¼...

Koncert tradicionalne iranske muzike je u izvođenju ansambla „Avaz-e Baran“ Zvuk/Glas kiše

Kulturni centar Ambasade IR Iran uz saradnju, podršku i pomoć različitih kulturnih institucija u okviru kulturne saradnje i razmjene između dvije zemlje, Bosne i...

Džegarak – Jetrica na žaru

Džegarak se u Iranu prodaje u posebnim uličnim restoranima. Sastojci: 500 gr telećih jetrica

Dolmeh Kadu – Punjene tikvice

Sastojci: 5-6 tikvica pola čaše riže 2 čaše vode

Kadu Polo – Riža sa tikvom

Sastojci: 500 gr mljevene junetine ili janjetine 1 srednja glavica sitno nasjeckanog luka