Naslovnica Perzijski jezik i književnost Vebinar “Pogled na iranska djela prevedena u Bosni i Hercegovini”

Vebinar “Pogled na iranska djela prevedena u Bosni i Hercegovini”

40
0

Na vebinaru “Pogled na iranska djela prevedena u Bosni i Hercegovini” bit će predstavljena knjiga “Bosanskohercegovački pjesnici perzijskog izričaja”.

U prvom krugu Internacionalnog virtualnog sajma knjige u Teheranu, održat će se vebinar “Pogled na iranska djela prevedena u Bosni i Hercegovini”, i predstavljanje knjige “Bosanskohercegovački pjesnici perzijskog izričaja”, u petak 3. bahmana 1399. / 22. januara 2021. od 15 do 16:30.
Na ovom vebinaru koji će se održati u prisustvu Hosseina Nurija, konzula za kulturu ambasade I.R. Iran u BiH, Soltanija, direktora izdavačke kuće “Avaran” u Iranu, dr. Elvira Musića, bosanskog iraniste i Izedina Šikala, direktora bh. izdavačke kuće “Dobra knjiga”, bit će razmotrena i predstavljena neka od iranskih djela prevdena sa perzijskog na bosanski jezik, bit će predstavljena knjiga “Bosanskohercegovački pjesnici perzijskog izričaja”, autora dr. Elvira Musića, sa predgovorom dr. Hedadadela, predsjednika Akademije za perzijski jezik i književnost, koja je štampana, objavljena i dekorirana u Teheranu u mjesecu deju 1399. (januar 2021.) u saradnji Kulturnog centra ambasade I.R. Iran u BiH i izdavačke kuće “Avaran”.
Vebinar “Pogled na iranska djela prevedna u Bosni i Hercegovini” će za sve zainteresirane biti dostupan na adresi https://www.skyroom.online/ch/tibf2021/bosnia-and-herzegovina
Međunarodno jedinstvo kuće knjige knjževnosti Irana

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime