Sastojci:
500 gr zelene boranije
3 čaše vode
3 velike kašike soli
3 velike kašike maslaca
2 velike glavice sitno naseckanog luka
500 gr mljevenog mesa
pola male kašike muškatnog oraščića
pola male kašike bibera
1 mala kašika šećera
5-6 jaja
1 kašika limunovog soka
Priprema:
Zelenu boraniju očistite i narežite na polovine. Kuhajte pola sata u 3 čaše vode, kojima ste dodali 2 velike kašike soli. Meso pržite na maslacu oko 20 minuta. Ocijedite boraniju, dodajte je mesu i kratko dinstajte. Dodajte joj pola začina i šećer te umutite jaja s ostatkom začina i šećera. Jaja prelijte preko mesa i boranije, dodajte sok od limuna i dobro promiješajte. Premažite pleh, u njega izlijte smjesu te je pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180° C, oko 45 minuta.
Ova količina dovoljna je za 4-5 osoba.