Naslovnica Iranska kuhinja Abgušte Lubija Germez – Janjeći gulaš sa grahom

Abgušte Lubija Germez – Janjeći gulaš sa grahom

106
0

Sastojci:

⅓ čaše smeđeg ili crvenog graha

3-4 janjeće nožice

1 velika glavica sitno nasjeckanog luka

¼ čaše koncentrata od paradajza

2 čaše vode

2 velike kašike maslaca

1 mala kašika origana

1 lovorov list

pola male kašike soli

¼ male kašike bibera

¼ male kašike cimeta

1 velika kašika limunovog soka

Priprema:

Operite grah, potopite ga u hladnoj vodi i ostavite da odstoji preko noći. U loncu otopite maslac te na njemu propržite meso. Dodajte nasjeckani luk pa i njega propržite. Zatim dodajte koncentrat od paradajza, vodu, začine, limunov sok i grah. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri sat vremena, ili dok meso ne omekša.

Ova količina dovoljna je za 3 osobe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime