Naslovnica sve Kerman organizira međunarodno takmičenje u slikarstvu za jačanje svoje prijateljske slike prema...

Kerman organizira međunarodno takmičenje u slikarstvu za jačanje svoje prijateljske slike prema djeci

126
0

Kerman, koji je odabran kao prijateljski grad u okviru pilot-plana UNICEF- a, namjerava organizirati dječiju slikarsku konkurenciju kako bi potvrdio izbor.

“Općina pridaje veliku važnost svakom pokretu i programu koji promiče inicijativu ‘Grad-prijatelj djeteta'”, izjavio je gradonačelnik Kermana, Mehran Alemzadeh, u nedjelju na sastanku s menadžerima iz niza organizacija uključenih u dječija pitanja.

Zamolio je sve organizacije da pomognu u tome da konkurencija bude vrlo učinkovita i uspješna.

Naveo je da taj stav može potaknuti općinu Kerman da nastavi takmičenje za buduća izdanja. Ovo je prvi put da općina organizira međunarodno takmičenje.

Ministarstvo kulture i islamskog vođstva i nekoliko drugih organizacija pridonijet će tom događaju.

Kerman i 11 drugih iranskih gradova odabrani su kao pilot-gradovi za UNICEF-ovo Child-Friendly City Initiative (CFCI) prošlog juna kako bi pokrenuli globalni program CFCI u Iranu, izvijestio je UNICEF ranije.

Drugi odabrani gradovi su Bandar Abbas, Ahvaz, Gorgan, Hamadan, Mašhad, Rašt, Semnan, Širaz, Tabriz, Teheran i Jazd.

Postupak će službeno započeti nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između općina pilot-gradova i Ministarstva unutarnjih poslova.

Prema propisima UNICEF- a, grad koji je prijateljski raspoložen je grad ili lokalna zajednica gdje su glasovi, potrebe, prioriteti i prava djece sastavni dio javnih politika, programa i odluka.

Vizija globalnog programa CFCI je da “svako dijete i mlada osoba uživa njihovo djetinjstvo i mladost i ostvari svoj puni potencijal kroz jednako ostvarenje svojih prava unutar njihovih gradova i zajednica”.

Uz potporu lokalnih i nacionalnih vlada, nevladinih organizacija, privatnog sektora, medija i sveučilišta te u suradnji s UNICEF-om, ova inicijativa obuhvaća više od 30 miliona djece u 3.000 gradova i lokalnih zajednica u više od 40 zemalja.

Treba napomenuti da se logotip EU-a CFCI i pečat dodjeljuju tek nakon što grad uspješno dovrši CFCI ciklus. Tokom pilot faze grad se još ne smatra “prijateljskim gradom” i ne prima logotip ni službeno priznanje.

Gradovi iz Ukrajine, Kanade, Njemačke, Engleske, Francuske, Kazahstana, Turske, Španjolske i mnogih drugih zemalja su odabrani kao gradovi – prijatelji djece.

Izvor: https://www.tehrantimes.com/news/457323/Kerman-organizing-intl-painting-contest-to-boost-its-child-friendly

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime