Naslovnica sve Najpoznatije iranske karije (1)

Najpoznatije iranske karije (1)

19
0

Mansur Kasrizade rođen je 1346./1967. u Teheranu, a nakon pobjede Islamske revolucije i osnivanjem radija Kur’ana, radi kao karija na radiju. Bio je prvi mekam, glas na međunarodnim takmičenjima učenja Kur’ana u Maleziji. Godine 1991. stiče ovo zvanje, a nakon toga se radi kao profesor. Ovaj međunarodni karija je uz preporuku vođe Islamske revolucije postao hafiz cijelog Kur’ana.

Kasem Razi’i, karija i iranski ljekar, koji je 2002. osvojio 1. mjesto na međunarodnim takmičenjima kira’eta Kur’ana Časnog u Iranu. Rođen je 1970. u Lorestanu, a ’94. je u pobjedio na takmičenju učača Kur’ana u Bangladešu, a nakon toga ’98. na međunarodnom takmičenju iz kira’eta Kur’ana u Siriji osvaja prvo mjesto.

Mehdi Adeli veliki iranski karija rođen 1978., radnik u banci, osvojio je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju kira’eta Kur’ana IR Iran 2014.

Saleh Atharifard, odlikovani iranski karija, rođen je 1973. u Teheranu. Godine 2018., na međunarodnom takmičenju iz kira’eta Kur’ana u Iranu, stekao je zvanje prvog mekama. Predaje engleski jezik u srednjoj školi.

Sejjid Muhammed Dževad Huseini, istaknuti iranski karija, rođen je 1983. godine u Mešhedu. Godine 2019. osvaja prvo mjesto na međunarodnom takmičenju kira’eta Kur’ana Časnog u Iranu. Stručan je u oblasti kira’eta i tedžvida Kur’ana Časnog.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime