Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura “Sedmica dječijeg prijateljstva Bosne i Hercegovine i IR Iran”

“Sedmica dječijeg prijateljstva Bosne i Hercegovine i IR Iran”

17
0

Iranski kulturni centar je u saradnji sa Međunarodnim centrom za djecu i omladinu prvi put organizovao manifestaciju pod nazivom “Sedmica dječijeg prijateljstva Bosne i Hercegovine i IR Iran”.

Program je sadrža:

– Filmove za djecu (animirane i igrane)

– Igrokaze (kroz perzijske priče)

– Radionice kratkog iranskog filma i čitanja perzijskih priča

– Predavanja

– Nagrade za pobjednike na prethodno objavljenom konkursu takmičenja

Manifestacija “Sedmica dječijeg prijateljstva Bosne i Hercegovine i IR Iran” održana od 7. do 10. novembra 2022. u prostorijama Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, Grbavička bb. (kod Jordanske džamije).

Djeca su bila aktivna na radionicama, projekcijama i predstavama. Upijaju, pitaju, daju odgovore, uče, maštaju… Oduševljenje je obostrano.
U ponedeljak 07.11.20122. u 18.00 h je upriličeno i svečano otvaranje ovog programa, na kojem su uručene i nagrade djeci, pobjednicima našeg takmičenja.
Prisutnima su se obratila gđa Emina Selmanović, direktorica Međunarodnog entra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, zatim gđa. Emina Rovčanin, zamjenica načelnika opštine Novo Sarajevo, te ispred Kulturnog centra Ambasade Irana, gospodin Mohammad Ansari, konzul za kulturu. Svi su se složili da sa ovakvim projektima i odličnom saradnjom treba nastaviti u budućnosti.
Zvjezdica večeri bila je djevojčica Zehra Črobo, koja je recitovala pjesmu “Djeca i lutke” od Ismeta Bekrića.
Posebno se zahvaljujemo učenicima OŠ “Đulistan” na predstavama i igrokazima, sa kojima su ukrasili naš program oživljavajući perzijske priče.
Hvala našim domaćinima Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo na gostoprimstvu i divnoj saradnji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime