Naslovnica Atrakcije Džangal-e Abr (Šuma Oblaka)

Džangal-e Abr (Šuma Oblaka)

14
0

Džangal-e Abr (šuma Oblaka), spektakularna prirodna lokacija u Šahroudu, mogla bi biti dobra destinacija za odmor za one kojima je potrebna promjena krajolika.

Abr na perzijskom znači „oblak“, a šuma Abr je uglavnom prekrivena oblacima. Oblačne šume često pokazuju obilje magle koja prekriva tlo i vegetaciju.

Ove šume se obično razvijaju na predjelima planina. Nekoliko sati prije zalaska sunca, kada temperature padnu, oblaci jure u šumu. Oblaci koji se talože su toliko gusti da se čini da hodate po njima. Džungle prekrivene oblacima pružaju posjetiteljima zlatnu priliku za uživanje, istraživanje i učenje o ovim prekrasnim ekosistemima.

Džangal-e Abr (šuma Oblaka) je među najljepšim prirodnim pejzažima Irana i cijelog svijeta. Iranska oblačna šuma nalazi se 45 km sjeverno od Šahrouda, između Šahrouda i Azad-Šahra. Ostavljajući iza vrtove u Bastamu (grad u okrugu Šahroud), vidjet ćete oblake nad dalekim planinama i duž 4.000 metara planine Šahvar kao da su zarobljeni u oštrim kandžama planine, prizori koje vam obećava sve su bliže sanjivoj šumi oblaka.

Šuma koja se prostire na površini od 35.000 hektara dio je drevnih šuma koje su poput pojasa okruživale sjeverne padine planine Alborz, pokrivajući južne obale Kaspijskog mora.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime