Naslovnica sve Nastaviti uspješnu kulturnu saradnju BiH i Irana

Nastaviti uspješnu kulturnu saradnju BiH i Irana

89
0

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu s ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH Mahmoudom Heidarijem o saradnji dviju zemalja posebno u oblasti kulture.

-Stalo nam je da imamo dobru kulturnu saradnju s Islamskom Republikom Iran. Radi se o staroj civilizaciji od koje se ima šta naučiti, posebno u oblasti obnove i konzervacije starih rukopisa, rekao je Osmanović i dodao da je potrebno izraditi plan kulturne, obrazovne i sportske saradnje za naredne dvije godine.

Heidari se založio za uspostavljanje veće kulturne razmjene između dviju država te ponudio pomoć iranskih profesora i stručnjaka u očuvanju starih rukopisa.

Predstavnici Ambasade Islamske Republike Iran informisali su Osmanovića da će u februaru naredne godine biti po četvrti put održana Sedmica iranskog filma u Sarajevu, a značajnu pažnju posvećuju i događajima u okviru Sedmice iranske kulture u nekoliko gradova BiH.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će predstojeći izbori proteći u demokratskoj atmosferi, te da će biti nastavljena uspješna saradnja IR Iran i BiH – saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime