Naslovnica Vijesti Konzul za kulturu posjetio Narodnu i univerzitetsku biblioteku “Derviš Sušić” u Tuzli

Konzul za kulturu posjetio Narodnu i univerzitetsku biblioteku “Derviš Sušić” u Tuzli

85
0

Konzul za kulturu pri Ambasadi I.R.Iran u BiH gosp. Hossein Nour posjetio je Narodnu i univerzitetsku biblioteku “Derviš Sušić” u Tuzli gdje se susreo sa direktoricom ove ustanove Mirnom Trifković, sekretarom Vesnom Cvijetinović i bibliotekarima.

Direktorica Trifković predstavila je konzulu trenutne aktivnosti Biblioteke, pokazala mu sva odjeljenja i govorila o planovima za naredni period.

Iranska biblioteka oformljena je 1998. godine kao zajednički projekt Biblioteke i Iranskog kulturnog centra u Sarajevu, koji djeluje pri Ambasadi Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini.

Gospodin Hossein Nouri zahavalio se na dugogodišnjoj saradnji tokom koje su zajednički organizovane promocije knjiga i izložbe.

– Naročita nam je čast i zadovoljstvo što u Biblioteci postoji “Iranski kutak” u kojem posjetioci mogu da pronađu dosta građe iz iranske književnosti, umjetnosti i općenito kulture na bosanskom i engleskom jeziku, te knjige za učenje i vježbanje perzijskog jezika. Cilj nam je ubuduće produbiti saradnju, te se potruditi da Biblioteku obogatimo sa novim naslovima, kazao je gospodin Nouri.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime