Naslovnica Iranska kuhinja Aše Rešte – Varivo s rezancima

Aše Rešte – Varivo s rezancima

42
0

Sastojci:

250 gr mljevenog junećeg mesa

1 manja narendana glavica luka

4-5 čaša vode

¼ čaše šarenog graha

¼ čaše crvenog graha

¼ čaše leće

¼ čaše nauta

1 čaša rezanaca

pola čaše sjeckanog peršuna

1 velika kašika suhe mente

2 male kašičice soli

pola male kašike bibera

¼ male kašike cimeta

Priprema:

Meso stavite u posudu, dodajte mu rendani luk i začine te oblikujte male mesne kuglice veličine oraha. Stavite vodu u lonac od 2 litre. Dodajte so, grah i naut te kuhajte 15 minuta. Potom dodajte mesne okruglice, leću, rezance, biber i peršun te ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko 35 minuta. Neposredno prije nego što varivo maknete s vatre, dodajte mu mentu, cimet i biber.

Ova količina dovoljna je za 5-6 osoba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime