Sastojci:
350 gr mljevenog junećeg ili jagnjećeg mesa
1 velika glavica narendanog luka
1 srednja glavica narezanog kupusa
3 čaše riže
1 i po mala kašika soli
¼ male kašike bibera
¼ male kašike šafrana
¼ čaše maslaca ili margarina
1 velika kašika maslaca
Priprema:
Pomiješajte meso, začine i luk te napravite odrezak veličine tave. Pecite ga na srednjoj vatri te uz povremeno okretanje kako bi se ispekao s obje strane. Još dok je na tavi, odrezak razrežite na manje komadiće i ostavite da se grije na laganoj vatri. Kupus propržite na maslacu te ga dodajte mesu. Pripremite rižu. Na dnu velikog lonca rastopite maslac ili margarin te na to u slojevima slažite rižu i mješavinu mesa i kupusa. Složite 2-3 sloja riže i mješavine mesa i kupusa. Pokrijte lonac poklopcem koji ste prethodno umotali u krpu i sve ostavite da se kuha na srednjoj vatri oko pola sata.
Ova količina dovoljna je za 9-10 osoba.