Naslovnica sve Poziv na učešće u takmičenju na prostoru Balkana sa temom iranistike

Poziv na učešće u takmičenju na prostoru Balkana sa temom iranistike

81
0

U saradnji Kulturnog centra I.R. Iran u Sarajevu i Ureda IRIB predstavništva u Sarajevu predstavlja se javni poziv na takmičenje koje će se održati na prostoru Balkana, povodom 42. godišnjice pobjede Islamske revolucije Irana, a čije su teme iz dvije kategorije: 1. Fotografija i videozapisi i 2.Memoari i priče.

Ovaj poziv povodom izbora najbolje fotografije i videozapisa, memoara i priče jeste i poznavanje kulture, historije, tradicije, književnosti, naučnih dostignuća, kulturne baštine, turističkih atrakcijama Irana, i održat će se od 12. do 31. januara 2021.

Oni koji su zainteresirani za učešće na ovom takmičenju, svoje umjetničke radove trebaju poslati na mail adresu Kulturnog centra ambasade I.R. Iran u Bosni i Hercegovini  info@iran.ba.

Preuzeti radovi od učesnika takmičenja će biti objavljeni na stranici Iranskog kulturnog centra. Radove iz obje kategorije možete slati od 12. do 31. januara, i nagradit će se po 3 osobe iz obje kategorije.

Takmičarske radove iz kategorije Fotografija i videozapisa, objavit ćemo u dva kruga. One koje nam pošaljete od 12. do 22. januara, objavljivat ćemo ih na našoj Facebook stranici 23. januara. Radove koje nam budete slali od 24. do 31. januara, objavit ćemo ih 1. februara.

Tri rada koja budu imala najviše lajkova, pregleda, komentara i dijeljenja će biti nagrađena.

Radove iz druge kategorije, Memoari i priče, u slučaju da ih dobijemo u dovoljnom broju, također objavit ćemo 1. februara. Tri rada koja budu imala najviše lajkova, pregleda, komentara i dijeljenja će biti nagrađena.

U slučaju da ne budemo imali dovoljan broj radova, IKC će razmotriti radove koje pošaljete.

Tokom mjeseca februara, u isto vrijeme kada je i godišnjica Islamske revolucije Irana, proglasiti ćemo pobjednike.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime