Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranske umjetnine Povodom “Dahe-ye fadžr” otvoren bezistan rukotvorina u Bušehru

Povodom “Dahe-ye fadžr” otvoren bezistan rukotvorina u Bušehru

42
0

Istovremeno sa drugim danom “Dahe-ye fadžr” – “Dekade svitanja”, u ponedjeljak navečer je u prisustvu Ali Asghar Munesana, ministra kulturnog nasljeđa, turizma i rukotvorina,  otvoren bezistan rukotvorina u objektu Mobaraki.

Pomoćnik Odjela za rukotvorine provincije Bušahr je rekao: “Bezistan rukotvorina Bušahra u saradnji sa posebnim odjelom objekta Mobaraki, jedne od vrijednih građevina tkalačkog zanata Bušahra, i nalazi se u ulici Bahbahani na 665 m².”

U ovom bezistanu su istovremeno aktivne proizvođačke radnje i prodavnice. Pomoćnik Odjela za rukotvorine je za cilj napretka ovog bezistana naslovio razvoj i proizvodnju ove sfere umjetnosti.

Dodao je: “U sadašnje vrijeme aktivno je 30 vrsta izrade rukotvorina u Provinciji Bušahr, od kojih je 11 u Bušahru, i nakon otvaranja ovog bezistana bit će koncentrirane u njemu. Jedna od stavki vrijednih pažnje u ovom bezistanu je to što istovremeno možete gledati proizvodnju neke umjetnine, možete obići radnje, upoznati se i vidjeti načine proizvodnje umjetnina, i ako želite, možete ih kupiti.”

Izvor 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime