Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Početak  36. muzičkog festivala “Fadžr”

Početak  36. muzičkog festivala “Fadžr”

44
0

36. muzički festival “Fadžr” će sutra započeti sa online izvedbom na www.fajrmusicfestival.com/live  , www.nay.ir/fajrlive , www.tiwall.com  nakon što je ukinuto uživo izdanje Festivala u Teheranu zbog pandemije COVID-19.

Austrijski duo Vila Madalena jedna je od grupa koje će prirediti nastup na prvi dan Festivala, najavljeno je u saopćenju za javnost objavljenom u ponedjeljak.

ISTAM Ritual grupe, Respina String kvartet, Namad String Kvartet i Jav Ensemble nalaze se među iranskim muzičarima koji učestvuju prvog dana.

Organizatori 36. izdanja Festivala odlučili su ove godine održati online nastupe zbog epidemioloških mjera.

Na Festivalu su pozvani brojni međunarodni muzičari.

Muzičari su sljedeći: violončelista Martin Melendez iz Kube, pijanista Moritz Ernst i saksofonista Timo Vollbrecht iz Njemačke, pijanista Gianna Fratta i violinista Dino Di Palma iz Italije.

Harmonikaš Nikola Zarić i klarinet i saksofonista Franz Oberthaler su članovi Vile Madalene, a Sain Mus duo čine gitarista Phillip Erasmus i violončelista Clemens Sainitzer.

Nastupi Martin Melendez i Vila Madalena zabilježeni su u svojoj zemlji isključivo za Festival i prenosit će se tokom Festivala.

Solo na klaviru od strane Moritz Ernst i duet Gianna Fratta i Dino Di Palma bit će zabilježeni u Iranu.

Organizatori su također planirali odati počast veteranskim muzičarima Mohammadrezi Eshaqi Gorji, Maliheh Saeidi i Hassan Nashu s nagradama za životno djelo.

Također planiraju odati počast kompozitoru Ahmadu Aliju Raghebu, koji je umro od raka prošlog decembra.

Zbog pandemije, 36. “Fadžr” muzički festival trajat će od 16. do 21. februara.

Izvor 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime