Naslovnica Atrakcije Prva agroturistička farma koja je debitovala u Kohgiluyeh i Boyer-Ahmadu

Prva agroturistička farma koja je debitovala u Kohgiluyeh i Boyer-Ahmadu

74
0

Izdana je prva agroturistička dozvola za golemu farmu u jugozapadnom dijelu Kohgiluyeh i provinciji Boyer-Ahmad, rekao je provincijski šef turizma.

Takve dozvole daju se vlasnicima farmi u zemlji koji ispunjavaju uslove za pokretanje agroturističkih poslova, s ciljem postavljanja određenih standarda u cilju osiguranja kvaliteta takvih usluga u zemlji.

“Postavljajući se na površini od 17 hektara, farma je direktno otvorila radna mjesta za 30 ljudi,” navodi IRNA za Madžida Safarija u nedjelju.

Agroturizam bi mogao postići ruralni razvoj u ovoj regiji, dok generira dodatni prihod za seljane i lokalno stanovništvo, što dovodi do ekonomskog prosperiteta, objasnio je zvaničnik.

Promovisanje ove grane turizma može istovremeno pomoći u poboljšanju životnih uslova seoskih zajednica, kao i pružiti drugačije iskustvo turistima iz velikih gradova, dodao je zvaničnik.

Takođe je napomenuo da su investitori koji imaju za cilj unapređenje agroturističke infrastrukture u regionu dobrodošli i podržani.

Agroturizam je relativno nova grana turističke industrije u kojoj turisti borave s lokalnim stanovništvom u ruralnim područjima. Rekreacija na farmama / rančevima odnosi se na aktivnosti koje se provode na privatnom poljoprivrednom zemljištu, što može obuhvaćati lov i ribolov, noćenja, obrazovne aktivnosti itd.

Stručnjaci smatraju da, osim poslova s korisničkim uslugama, agroturizam posebnu pažnju posvećuje i proizvodnom sektoru, rekavši da je poljoprivredni turizam mnogo važniji i praktičniji od ostalih grana turizma jer stvara novi lanac i raznolikost na polju proizvodnje i usluga.

Preduzeća za agroturizam i turizam prirode mogu uključivati rekreaciju na otvorenom (ribolov, lov, proučavanje divljih životinja, jahanje), obrazovna iskustva (obilasci tvornica konzervi, satovi kuhanja ili degustacija čaja ili kafe), zabavu (festivali žetve ili plesovi u štalama), ugostiteljske usluge ( boravci na farmama, vođeni obilasci ili usluge opremanja) i izravna prodaja na farmi (u-pick operacije ili štandovi pored puta).

Agroturizam je podskup veće industrije koja se naziva seoski turizam i koja uključuje odmarališta, poljoprivredne pijace izvan neprofitnih organizacija, neprofitne poljoprivredne ture i druge zabavne i ugostiteljske djelatnosti koje privlače posjetitelje na selo.

Manje poznata provincija Kohgiluyeh i Boyer-Ahmad kolijevka je za nomadski život. Izletnici mogu neko vrijeme živjeti s nomadskom ili seoskom porodicom ili uživati u neovisnom boravku i pomagati im u svakodnevnom životu. Takođe otvara priliku da osjetite seoske rutine, njihovu poljoprivredu, tradiciju, umjetnost i kulturu.

IZVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime