Naslovnica sve Najpoznatije iranske karije (2)

Najpoznatije iranske karije (2)

67
0

Hossein Karami – Istaknuti karija, rođen 1963. godine u Ardabilu. Osvojio je prvo mjesto na Međunarodnog takmičenja iz kira’eta Kur’ana 1999. godine. Ljekar je specijaliziran za operacije bubrega. Godine 1993. je osvojio drugo mjesto na Svjetskom takmičenju iz kira’eta Kur’ana Časnog u Maleziji, a prvo mjesto 2000. godine u Siriji.

Karim Mansuri – Istaknuti iranski karija i hafiz Kur’ana Časnog, rođen je 1968. godine u Abadanu. Godine 1997. osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju iz kira’eta Kur’ana u Iranu, a 1992. u Saudijskoj Arabiji osvaja drugo mjesto na takmičenju kira’eta Kur’ana.

Ahmad Abolqasemi – rođen je 1968. godine u Teheranu. Istaknuti je iranski karija i profesor Kur’ana. Osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju iz kira’eta Kur’ana u Maleziji.

Amin Puya – međunarodni karija Časnog Kur’ana, rođen je 1977. godine u Teheranu. Osvajao je prva mjesta na raznim takmičenjima učenja Kur’ani-Kerima u Rusiji i Tunisu.

Mohammad Džavad Panahi – rođen je 1965. godine u Mešhedu. Istaknuti je karija Časnog Kur’ana. Osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju učenja Kur’an-i Kerima u Siriji 1990. godine.

Mehdi Ebrati – Mladi iranski karija i hafiz Kur’ana Časnog. Rođen je 2000. godine u Gilanu i učesnik je državnih takmičenja iz kira’eta.

Mohammad Abbasi – rođen je 1966. godine u Teheranu, i međunarodni je iranski karija i predavač Kur’ana Časnog. Osvojio je prvo mjesto na raznim takmičenjima Kur’ana Časnog u Indiji.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime