Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska tradicionalna muzika Ali Rahbari, iranski kompozitor, radi na novom albumu “Moja majka Perzija”

Ali Rahbari, iranski kompozitor, radi na novom albumu “Moja majka Perzija”

87
0

Svjetski poznati iranski kompozitor Ali Rahbari najavio je svoj plan da doda dvije nove pjesme svom predstojećem albumu “Moja majka Perzija”.

Obraćajući se perzijskoj službi ISNA u nedjelju, Rahbari je rekao da je kompozicije “Perzijska elegija” i “Perzijski slavuji”, opere na engleskom jeziku, komponovao u svojoj kućnoj karantini tokom pandemije u Hmeljnickom u Ukrajini.

Dvije nove pjesme činit će dijelove 12. i 13. Rahbarijevog albuma.

Planira snimiti komade sa Državnom filharmonijom iz Hmeljnicke, koja nastupa pod dirigentskom palicom iranskog dirigenta Parviza Jahjavija.

Iranska vokalistička braća Ali i Mohammad Saeidi trebali bi raditi na “Perzijskim slavujima”.

Ukazao je na komentar talijanskog dirigenta Artura Toscaninija i rekao: “Arturo Toscanini rekao je da ne postoji loš orkestar i da je dirigent taj koji stvara orkestar.”

Naxos Records, njemačka izdavačka kuća sa sjedištem u Hong Kongu specijalizirana za klasičnu muziku, trebala bi izdati predstojeći album iranskog kompozitora Alija (Aleksandra) Rahbarija, “Moja majka Perzija”.

Na albumu se nalaze melodije i improvizacije u iranskim tradicionalnim stilovima, uključujući koncert za violinu pod nazivom “Nohe Khan” solistice Paule Rahbari.

“Majčine suze” i “Dječija molitva” druge su pjesme na albumu.

Praški metropolitanski orkestar i Državna simfonija iz Antalije takođe su sarađivali sa Rahbarijem na ovom albumu.

Rahbari, bivši dirigent Teheranskog simfonijskog orkestra, izveo je kompoziciju u dvorani Aspendos u Antaliji u aprilu 2018. godine, zajedno sa Državnim simfonijskim orkestrom Antalije i istaknutim iranskim vokalom Mohammadom Motamedijem.

 IZVOR

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime