Naslovnica Atrakcije Predstavljanje zvaničnog turističkog portala Irana

Predstavljanje zvaničnog turističkog portala Irana

91
0

Zvanični turistički portal http://www.visitiran.ir sačinjen je u formi online turističkog vodiča, a moguće ga je pregledati na engleskom, perzijskom, arapskom, kineskom i španskom jeziku. Na portalu se nalazi nekoliko kategorija.

U kategoriji Galerija smještene su virtualne posjete sa 360 stepeni preglednosti određenih turističkih atrakcija, prelijepih objekata iranske arhitekture. Također, tu se nalaze klipovi iz raznih gradova, i o raznim manifestacijama, ceremonijama, procesu nastajanja umjetnina, itd.

Pored toga se nalaze i korisne informacije o klimi, vizi, valuti, i sl. Ovaj portal, također, nudi posebnu kategoriju u kojoj je su prikazane ceremonije i blagdani, nacionalni, tradicionalni i vjerski.

Također, portal nudi turističke atrakcije koje možete odabrati prema provincijama, gradovima, selima, 10 najboljih gradova, a odmah pored nje nalazi se kategorija koja predstavlja najprivlačnije atrakcije, koje su podijeljene u potkategorije poput: kulturno nasljeđe zavedeno u UNESCO-u, historijsko-turistički turizam, ekoturizam, hodočašća, iranska kuhinja, rukotvorine, svjetski poznata sela i gradovi, kultura i umjetnost.

Na sljedećem linku je video o načinu turističke posjete ovom sajtu: VIDEO

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime