Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište ‘Balada o bijeloj kravi’ ide na Berlinale

‘Balada o bijeloj kravi’ ide na Berlinale

74
0

Iranski film “Balada o bijeloj kravi” redatelja Maryam Moghadam i Behtasha Sanaeehe bit će prikazan na 71. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu u Njemačkoj i na filmskom festivalu Tribeca u SAD-u.

Sadržaj ‘Balade o bijeloj kravi’ glasio je: “Minin život se preokrenuo kada je saznala da je njen suprug nevin za zločin zbog kojeg je pogubljen, pa ona započinje tihu borbu protiv ciničnog sistema zbog sebe i zbog svoje kćeri. ”

U glumačkoj ekipi su Maryam Moghadam, Alireza Sani Far i Pouria Rahimi Sam.

Berlinski međunarodni filmski festival, koji se obično naziva Berlinale, filmski je festival koji se svake godine održava u Berlinu u Njemačkoj. Ove godine, zbog tekuće pandemije COVID-19, 71. Međunarodni filmski festival u Berlinu odvija se u dvije faze. Od 1. do 5. marta 2021. pokrenut je 71. Berlinale s industrijskim događajem za filmske profesionalce i akreditirane predstavnike medija. Ljetni specijal za širu javnost započinje 9. juna, a završava 20. juna.

Berlinale je jedan od najvećih javnih filmskih festivala na svijetu, koji svake godine privuče desetine hiljada posjetitelja iz cijelog svijeta. Za filmsku industriju i medije jedanaest februarskih dana ujedno je jedan od najvažnijih događaja u godišnjem kalendaru i nezamjenjiv trgovački forum. Svake godine se u raznim rubrikama i posebnim prezentacijama Berlinala prikazuje oko 400 filmova svih žanrova, dužina i formata.

‘Balada o bijeloj kravi’ trebala bi biti prikazana i na filmskom festivalu Tribeca u SAD-u. To je jedan od 66 filmova koji će biti prikazani na Filmskom festivalu Tribeca 2021. godine.

Filmski festival Tribeca godišnji je filmski festival u organizaciji kompanije Tribeca Enterprises. Održava se svakog proljeća u New Yorku, prikazuje raznolik izbor filmova, epizoda, razgovora, muzike, igara, umjetnosti i zadivljujućeg programa. Festival će se održati od 9. do 20. juna 2021. u New Yorku.

IZVOR

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime