Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište “Gdje nema priče” postao je najbolji dokumentarni film talijanskih festivala

“Gdje nema priče” postao je najbolji dokumentarni film talijanskih festivala

29
0

15. izdanje Međunarodnog festivala riječnog filma u Italiji nagradilo je kratki dokumentarni film “Gdje nema priče”.

Nagrada za najbolji dokumentarni film ZLATNA RIJEKA (skulptura od muranskog stakla koju je napravio venecijanski umjetnik) na 15. međunarodnom filmskom festivalu u Italiji (15. riječni filmski festival) pripala je filmu Mitre Rouhimanesha Gdje nema priče.

15. River Film Festival je međunarodni festival kratkog filma koji će se održati od 1. do 30. jula 2021. u Padovi (Italija).

Sadržaj kratkog dokumentarnog filma o kojem nema priče: to je zaostalo i drevno selo čiji stanovnici danas žive u prošlosti. Ali vlada je odlučila da ih preseli na drugo mjesto, ali uz sve njihove patnje, oni vole svoju zemlju i bore se da ostanu živjeti u selu svojih predaka.

Mitra Rouhi Manesh producent je dokumentarnog filma i na repertoaru stvaranja serije serije Taj Zagros, u srcu Koomesha, priprema san o Karmaniji. Diplomirao je bioskop u Švedskoj i član je Udruženja iranskih filmskih producenata.

U kratkom dokumentarnom filmu Gdje nema priče, producent i redatelj je Mitra Rouhi Manesh, Tamna Rastegar kao istraživač, Mehdi Khalili kao voditelj produkcije, Mohammad Rezaei kao snimatelj, Ali Denivi Saravi kao montažer, Misagh Madanloo kao zvuk inženjer, Ramin Abolsadegh kao glasovni glumac, Hassan Jafari kao programer.

IZVOR

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime