Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište “Suprotna ruta” na Međunarodnom filmskom festivalu u Pekingu

“Suprotna ruta” na Međunarodnom filmskom festivalu u Pekingu

15
0

Drama Abolfazla Đalilija “Suprotna ruta” bit će prikazana na 11. Pekinškom međunarodnom filmskom festivalu (BJIFF).

Manifestacija će se održati od 14. do 21. avgusta.

Komedija-drama, “Suprotna ruta”, govori o vozaču kamiona, njegovoj trudnoj supruzi, ljubavnici i pjesniku koji se oporavljaju od mentalnih bolesti, a koji su uhvaćeni u niz nesrećnih događaja, uključujući problem duga i smrt psa.

Krajem juna 2020. Đalili je osvojio Zlatni pehar za najbolju režiju za “Suprotnu rutu” na Međunarodnom filmskom festivalu u Šangaju (SIFF), dok je njegova zvijezda Puyan Šekari nagrađena kao najbolji glumac na prestižnoj kineskoj manifestaciji.

BJIFF, filmski je festival u Pekingu, Kina. Osnovan 2011. godine, filmski festival podržava i sponzorira Kineska filmska uprava, China Media Group i vlada Pekinga. Festival je jedan od najistaknutijih svjetskih filmskih festivala, a od njegovog pokretanja mnogo su posjećivali holivudski direktori, režiseri, producenti i voditelji studija, kao i filmaši i glumci iz cijelog svijeta. Služi kao međunarodno mjesto za komunikaciju različitih kultura širom svijeta.

IZVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime