Naslovnica sve U Sarajevu počeo sa radom Centar za iranistiku

U Sarajevu počeo sa radom Centar za iranistiku

59
0

U četvrtak, 10.07.2012. godine, u prostorijama Kulturnog centra Ambasade IR Iran u Sarajevu u prisustvu predsjednika Organizacije za islamsku kulturu i odnose (ICRO), doktora Mohammad Reza Khorramshada, šefa odjela za evropske i američke zemlje pri istoj Organizaciji, gospodina Ali Reza Esmailija, te uglednih profesora iranista Bosne i Hercegovine novoosnovani Centar za iranistiku je počeo sa radom.

Konzul za kulturu Ambasade IR Iran u Sarajevu, dr. Mohammad Reza Aram, ukratko je upoznao sve prisutne sa ciljevima, aktivnostima i projektima Centra za iranistiku.

Namir Karahalilović, šef Katedre za perzijski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu, između ostalog je kazao da se najvažnijim ciljem aktivnosti Centra za iranistiku može smatrati pravilno i sveobuhvatno predstavljanje kulture i bogate civilizacije Irana.

Na sastanku je takođe bilo riječi i o budućim aktivnostima Iranskog kulturnog centra koje, između ostalog, podrazumijevaju organiziranje okruglih stolova, te prevod i štampanje novih knjiga kojima će se bosanskohercegovačkoj čitalačkoj publici predstaviti bogata iranska kultura i tradicija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime