Naslovnica Biblioteka ZAMBAK – novi časopis namijenjen mladoj čitalačkoj publici u BiH

ZAMBAK – novi časopis namijenjen mladoj čitalačkoj publici u BiH

95
0

Kulturni centar Ambasade IR Iran u Sarajevu nedavno je osnovao Centar za iranistiku, te je jedan od prvih projekata toga Centra bilo pokretanje časopisa koji će biti namijenjen najmlađim Bosancima i Hercegovcima.

Tako je 10.07.2012. godine iz štampe izašao prvi besplatan broj časopisa Zambak – časopisa za zabavu i pouku čiji je glavni urednik Muamer Kodrić.

Časopis je štampan u hiljadu primjeraka i distribuiran širom Bosne i Hercegovine. Časopis se također može pronaći i u galeriji Iranskog kulturnog centra koja se nalazi u ulici Ferhadija u Sarajevu.

Sadržaj ovog broja Zambaka čine:

Počitelj – okamenjeni ljepotan ponad Neretve; Vatrogasci – odvažni, spretni, humani; Nuh a.s. – Poslanik s kojim je počeo novi život čovječanstva; Miradž – noć uznesenja Muhammeda a.s; Kratka historija sladoleda; Štrumpfovi – plava bića uz koja su odrastale generacije; Liban – zemlja cedrovog drveta; Pitalice, mozgalice; Bienale mladih fotografa – Zambakovci su nam poslali; Lijepo ponašanje; Mačka – umiljata toliko da je morate voljeti; Priča o tri ribe – Mevlana Dželaluddin Rumi; Smijemo se nasmijati; Ibn Sina – genij Istoka; Tako je govorio Muhammed a.s; Fudbal koji to nije ili možda ipak jeste – američki fudbal; Svako dijete ima pravo na sreću; Nauči kako učiti; Praznik sporta, humanizma, jednakosti – Olimpijske igre; Recikliranje starih bojica.

U pripremi je i specijalni broj časopisa Zambak čije će teme ovoga puta biti u potpunosti prilagođene mubarek mjesecu Ramazanu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime