Naslovnica Iranska kuhinja Rešte Polo – Riža sa domaćim rezancima

Rešte Polo – Riža sa domaćim rezancima

86
0

Sastojci:

1 veća glavica sitno nasjeckanog luka

1 i po kg janjetine

pola male kašike bibera

pola male kašike muškatnog oraščića

4 velike kašike maslaca

pola čaše suhog grožđa

pola čaše domaćih rezanaca

2 i po čaše riže

sol

2 čaše vode

Priprema:

U tavi rastopite maslac te na njemu propržite luk. Ostavite ga sa strane da odstoji. Meso izrežite na odreske, začinite i propržite u tavi na kojoj ste pržili luk. Skuhajte rižu na čelo način, a s njim zajedno i rezance. Vodite računa da vam se riža i rezanci skuhaju samo do pola, ne smiju biti prekuhani. Zatim ocijedite vodu. U novom loncu rastopite malo maslaca, dodajte 2 čaše vode te pola količine riže i rezanaca. Preko toga poredajte meso i luk, a zatim dodajte suho grožđe. Na kraju sve prekrijte s ostatkom riže. Poklopite i kuhajte još neko vrijeme.

Ova količina dovoljna je za 4-5 osoba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime