Sastojci:
1 veća glavica sitno nasjeckanog luka
1 i po kg janjetine
pola male kašike bibera
pola male kašike muškatnog oraščića
4 velike kašike maslaca
pola čaše suhog grožđa
pola čaše domaćih rezanaca
2 i po čaše riže
sol
2 čaše vode
Priprema:
U tavi rastopite maslac te na njemu propržite luk. Ostavite ga sa strane da odstoji. Meso izrežite na odreske, začinite i propržite u tavi na kojoj ste pržili luk. Skuhajte rižu na čelo način, a s njim zajedno i rezance. Vodite računa da vam se riža i rezanci skuhaju samo do pola, ne smiju biti prekuhani. Zatim ocijedite vodu. U novom loncu rastopite malo maslaca, dodajte 2 čaše vode te pola količine riže i rezanaca. Preko toga poredajte meso i luk, a zatim dodajte suho grožđe. Na kraju sve prekrijte s ostatkom riže. Poklopite i kuhajte još neko vrijeme.
Ova količina dovoljna je za 4-5 osoba.