Naslovnica Vijesti Počeo 5. “VIVA film festival”

Počeo 5. “VIVA film festival”

41
0

Peti VIVA Film Festival, ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma otvoren je u srijedu, 18. septembra, u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a održava se do 22. septembra u 17 gradova Bosne i Hercegovine.

Umjetnički direktor festivala Ratko Orozović izjavio je na pres-konferenciji u Sarajevu da je VIVA festival umjetničkog karaktera koji njeguje ono što ponekad bude zaboravljeno.

– Omladinski film je naša najdraža kategorija festivala i VIVA škola filma je obišla više od 20 bh. gradova u kojim je više od 900 mladića i djevojaka obučeno da “misle jezikom filma”, što nam je i bio cilj – rekao je Orozović, prenosi Fena.

U zvaničnu selekciju 5. VIVA Film Festivala, odabrano je 94 filmova iz tri oblasti: religija, ekologija i turizam, te 17 filmova u kategoriji omladinski bh. film koji su rezultat rada VIVA škole filma, održane u 2019. u 16 gradova Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije, “Grand prix” Festivala, a u kategoriji bh. omladinski film najboljim mladim autorima bit će dodjeljene vrijedne nagrade sponzora – oprema za budući rad na filmu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime