Sastojci:
4 jaja
pola čaše rastopljenog maslaca
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 čaša jogurta
1 mala kašika praška za pecivo
3 male kašike mljevenih pistaća
1 mala kašika sode bikarbone
pola male kašike mljevenog kardamoma
1 velika kašika ružine vodice ili kesica vanile
1 čaša suhog grožđa
pola čaše blanširanih badema
Priprema:
Dobro izmiješajte jaja, šećer i rastopljeni maslac. Postepeno dodajte brašno i nastavite miješati. Zatim dodajte jogurt pa i njega umiješajte. Pomiješajte ružinu vodicu, sodu, prašak za pecivo i kardamom te sjedinite s tijestom. Ostavite da se diže oko sat vremena. Umiješajte suho grožđe i badem pa smjesu izlijte u pleh. Tijesto će biti tanko te ga treba peći na 180° C 15-20 minuta ili dok ne porumeni. Kad se ohladi, narežite ga na komade i poslužite uz vrući čaj ili kafu.