Naslovnica sve Teheranski sajam knjiga zaradio je preko 2,6 miliona dolara

Teheranski sajam knjiga zaradio je preko 2,6 miliona dolara

21
0

Virtualno izdanje Teheranskog sajma knjiga zaradio je preko 640 milijardi rijala (oko 2,6 miliona dolara na temelju iranskog tečaja slobodnog tržišta: 1 američki dolar = 245 000 riala).
Sajam, otvoren 20. januara, priveden je kraju u petak, nakon što su organizatori sajam produžili dva puta za još četiri dana.
Tokom događaja organizirano je i 17 međunarodnih vebinara na razne kulturne teme.

Virtualni sajam otvoren je danonoćno i naručeno je preko 1,2 miliona knjiga, objavila je iranska Kuća knjige i književnosti u saopćenju za javnost.

Knjige će se besplatno dostaviti u sve gradove diljem zemlje.
Sajam knjiga svečano je otvoren na ceremoniji koja je održana u Kući iranske knjige i književnosti kojoj je prisustvovao ministar kulture i islamskog vođstva Sejjid Abbas Salehi, predstavnik Kuće iranske knjige i književnosti Ejjub Dehqankar, i Unija teheranskih izdavači i voditelj knjižara Hooman Hassanpur.
Ministar kulture Salehi vjerovao je da je izdavačka industrija doživjela velik gubitak tijekom ere koronavirusa u Iranu i u svijetu, nazvavši virtualni sajam knjiga novim iskustvom koje može biti vrijedan događaj.
“Virtualni prostor je pomogao izdavačkoj industriji. E-knjige i podkasti pomogli su u promicanju čitanja knjiga u tom prostoru”, rekao je.
“Svijet današnjice je svijet podataka, a što više znanja i moći imamo, to bolje možemo pojačati kulturna kretanja”, dodao je.

33. najvažnije iransko kulturno događanje trebalo je biti održano u aprilu 2020., a Turska je trebala biti počasni gost, međutim, Ministarstvo kulture i islamskog vođstva otkazalo je sajam zbog masovnog porasta broja preminulih od koronavirusa u zemlji.
Zbog pandemije koja je u toku, Ministarstvo i iranska Kuća knjige i književnosti, glavni organizatori Sajma knjiga, odlučili su na kraju pokrenuti virtualni događaj.

Izvor 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime