Naslovnica sve Poruka dr. Ebrahimija povodom zločina cionističkog režima u Palestini

Poruka dr. Ebrahimija povodom zločina cionističkog režima u Palestini

109
0

U ime Allaha Milostivog, Samilosnog

Religijski predvodnici, uvaženi, poštovani mislioci i slobodni u svijetu, ‎
Uz selame i beskrajne blagoslove za sve vas koji istinu tražite

⁦Život je u zraci mira i spokoja Božije blagodati, koju je Gospodar poklonio ljudima, ali, nažalost, u današnje vrijeme tu Božiju blagodat izlažu prijetnji i istina poklonjena od Gospodara, biva oduzetom od njih nasiljem i zločinom. Ovih dana smo svjedoci da je ruka cionističkog okupatorskog režima opet uprljana krvlju djece, žena i nedužnih civila i potpuno iznenađenje je da se ove svirepe akcije dešavaju naspram onih koji gledaju i tužilaca demokratije i ljudskih prava, te se njihova šutnja nastavlja. Ovaj ljudski zločin je povrijedio duše svih naroda koji traže mir širom svijeta. Očekuje se da svjetski vjerski lideri ne smatraju dozvoljenim ovaj sramni čin šutnje. U skladu sa najtemeljnijim vjerskim učenjima u odbrani onih koji su ugnjetavani i gašenja rasplamsale vatre ovog zločina, treba preduzeti efikasne mjere.

Nijedan slobodan čovjek ne može sjediti smiren nasuprot otvorenom ugnjetavanju i zločinu i , u međuvremenu, očekivati vjerske vođe i kulturne ličnosti da “slobodu” sačine iz njihovih ličnih nužnih običaja i društvenog položaja.

Treba imati na umu da uspostavljanje trajnog mira i sigurnosti u Palestini upravo je onakvo kako je naredio vođa Islamske revolucije, ajatollah Khamenei, samo sa povratkom beskućnika i kolektivna odluka cjelokupnog njenog stanovništva od jevreja, kršćana i muslimana, bit će moguća i nikako drugačije.

Prema tome, moja malenkost, kao Predsjednik Vijeća za kreiranje i koordinaciju međureligijskog dijaloga IR Iran, koja godinama ulaže napore za uspostavu razvoja i međureligijsko razumijevanje i saradnju, pozivam sve vjerske lidere i kulturne ličnosti da ovaj divlji zločin koji se dešava na zemlji Palestine i kolijevki i početku Božijih Poslanika, a.s., osude i učine dostojan korak u izvršenju vjerske i ljudske obaveze koja je obligatna.

Molim Uzvišenog Gospodara da nas pomogne u ovoj važnoj stvari.

Abu Zarr Ebrahimi

Predsjednik Vijeća za kreiranje politike i koordinaciju međureligijskog dijaloga IR Iran

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime