Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište Iranski film pobjednik Animafest filmskog festivala u Zagrebu

Iranski film pobjednik Animafest filmskog festivala u Zagrebu

50
0

Žiri 31. Međunarodnog Animafest festivala u Zagrebu svoju nagradu za najbolje napravljen film dodijelio je Mahbubi Kalai za animaciju “Četvrti zid”.
Na svečanosti zatvaranja ovog festivala koji je održan u subotu navečer u Zagrebu, ovu nagradu po imenu “Zlatko Grgić” osvojila je mlada iranska filmašica.
U obavještenju žirija festivala Animafest, kazano je da je iranski film “Četvrti zid” urađen od strane g-đice Mahbube Kalai, zbog svoje vrijedne eksperimentalne tehnike koja gledaoca vodi u sviijest junakinje priče i ukazuje na dinamičnost porodice, te na političku i društvenu reformu, te je kao takav odabran za nagradu prvog filma ovog festivala.
Ovaj desetominutni film je u središtu rasprostranjenosti dokumentarne i i eksperimentalne kinematografije.

Mahbube Kalai rođena je 1992. godine u Qomu, u Iranu. Diplomirala je industrijski dizajn na teheranskoj školi likovnih umjetnosti, a od 2018. studira režiju u animaciji na Umjetničkom sveučilištu (Fakultetu za film) u Teheranu. Radi kao 2D animatorica, scenaristica, ilustratorica, grafička dizajnerica i redateljica nekoliko kratkih i eksperimentalnih animiranih filmova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime