Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište Američka nagrada za izvrsnost za iranskog režisera Navida Nikkhaha Azadija

Američka nagrada za izvrsnost za iranskog režisera Navida Nikkhaha Azadija

33
0

Navid Nikkhah Azad, priznati režiser kratkog filma “Fun Ring”, osvojio je izuzetnu nagradu u kategoriji kratkog filma na 12. dodjeli nagrada IndiFest u Sjedinjenim Državama.

Prema dopisniku za kulturu IRNA-e u petak, filmske nagrade IndieFEST filmski su događaj koji priznaje najbolja djela i njihove rukovoditelje u različitim područjima. “Indifest” ima za cilj poboljšati dosadašnji rad i kreativnost u donaciji, koja se održava kao sezonska manifestacija.

U svakoj sezoni ovaj filmski događaj prepoznaje svoje favorite među izvanrednim djelima na polju filma, televizije, videografije i novih medija, a posebnu pažnju posvećuje djelima koja se bave društvenim pitanjima.

Kratki film “Zabavno zvono” sa međunarodnim naslovom “The Recess” sudjelovao je na ovom događaju u 34. svjetskom prisustvu, a Navid Nikkhah Azad (filmski redatelj) osvojio je nagradu za izvrsnost u kategoriji kratkog filma. Dobio je “Zabavno zvono” “za snimanje kratkog filma.

Kratki film “Zabavno zvono”, koji je napisao, producirao i režirao Navid Nikkhah Azad, zasnovan je na priči o “Plavoj djevojci” i priča o pobunjenoj srednjoškolki koja želi tajno napustiti školu tokom zabavnog zvona uz pomoć tri prijatelja i otići na stadion Azadi da gleda fudbalsku utakmicu svog omiljenog tima.

“Zabavno zvono” učestvovao je na velikim festivalima odobrenim od Oscara, uključujući Međunarodni festival kratkog filma u Izmiru i Čileanski filmski festival u grudima, te je nagrađen nagradom za najboljeg glumca na 33. Festivalu živućeg neba u Kanadi. 18. Oxford film festival, najbolji igrani film na 24. filmskom festivalu Johns Hopkins u Sjedinjenim Državama i najbolja igrana kratka drama na 15. međunarodnom filmskom festivalu Frozen u San Franciscu.

Možan Kurdi, Reyhaneh Nabiyan, Niloufar Shokoohnia i Ghazal Khalili glumci su ovog kratkog filma. Ovaj kratki film je proizvod “Shamid filma”. Za globalnu distribuciju “Fun Bell” odgovorna je španska kompanija “FeelSales”.

Dvanaesto izdanje filmskih nagrada IndieFEST u avgustu je prepoznalo svoje dobitnike u različitim kategorijama i okončalo ovaj period dodjele nagrada.

IZVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime