Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iranska kinematografija i pozorište Iran će proslaviti Međunarodnu sedmicu dramaterapije

Iran će proslaviti Međunarodnu sedmicu dramaterapije

17
0

Iran će obilježavati Međunarodnu sedmicu dramaterapije kroz nekoliko posebnih programa.

Programe je planirao Iranski centar za dramaterapiju (DTCI) u saradnji sa Centrom dramske umjetnosti i Iranskim udruženjem dramskih umjetnosti, objavio je u ponedjeljak DTCI.

Počast deset najboljih dramskih terapeuta godine dio je programa, a najbolji dramski terapeut godine bit će nagrađen medaljom Ibn Sina.

Centri također planiraju počastiti nekoliko medija, izdavača i psihologa koji promoviraju teme o dramskoj terapiji.

Teheran i gradovi u šest drugih provincija bit će domaćini radionica o pitanjima dramske terapije, a neke podružnice DTCI -a u gradovima organizirat će desetine mrežnih sesija i objaviti obrazovne videozapise.

Završna sedmica ove sedmice bit će organizirana u Dvorani svjetiljki u Teheranskom gradskom pozorišnom kompleksu 24. oktobra.

Međunarodna sedmica dramaterapije obilježava se svake godine u 104 zemlje, članice Svjetske alijanse za dramaturgiju (WAD).

Iranska proslava Međunarodne sedmice dramaterapije 2021. godine odvija se sa jednodnevnim zakašnjenjem u poređenju sa rasporedom.

WAD takođe organizuje nekoliko online radionica tokom svojih sedmičnih programa.

Joanna Jaaniste, registrovana dramaturginja i saradnica na Univerzitetu Western Sydney, održat će radionicu u utorak.

“Dramaterapija, stvaranje priča i mentalno zdravlje” tema je radionice, tokom koje će Jaaniste klijentima za mentalno zdravlje ponuditi bajku koja će ih potaknuti da izraze ono što žele ponijeti sa sobom na svom životnom putu i šta žele ostaviti iza sebe.

Vanitha Chandrasegaram, malezijska pionirka na području dramatoterapije, održat će radionicu o životnim pričama.

O temama kao što su “Razvijanje samopoštovanja kod mladih odraslih osoba”, “Selo tuge – kružni model za ožalošćenje”, “Igra sa polaritetima u pandemiji” i “Dramaterapija i potlačeni” raspravljat će stručnjaci na drugim radionicama koje planira WAD za sedmicu.

IZVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime