Naslovnica Iranska kuhinja Kebabe Morg – Pečeno pile

Kebabe Morg – Pečeno pile

79
0

Sastojci:

pile od 1 do 1,5 kg

1 velika glavica sitno nasjeckanog luka

3 velike kašike maslaca

12 nasjeckanih kajsija

6 nasjeckanih suhih šljiva

1 velika jabuka nasjeckana na kolute

¼ čaše suhog grožđa

pola male kašike soli

¼ male kašike bibera

pola male kašike majčine dušice

2 i po male kašike šafrana

Priprema:

Pripremite kokošije meso za pečenje. Na maslacu propržite luk, a zatim mu dodajte suho voće i pržite te pržite još 5 minuta. Skinite s vatre i dodajte začine te ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Ovim nadjevom napunite kokošku i pecite je u pećnici zagrejanoj na 180° C, oko sat i po. Poslužite s čelom u koji ćete umiješati punjenje iz kokoške.

Ova količina dovoljna je za 4 osobe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime