Naslovnica Atrakcije Hormuz – ostrvo koje oduševljava nevjerovatnom prirodom i bojama

Hormuz – ostrvo koje oduševljava nevjerovatnom prirodom i bojama

1722
0

Iran je jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja svojim položajem i veličinom u svakom trenutku ima četiri godišnja doba.

Neki misle da Iran ima samo šume, pustinje i planine, međutim ova prostrana zemlja ima i nevjerovatna ostrva na jugu zemlje. Jedno od njih je ostrvo Hormuz u Perzijskom zaljevu, piše IRNA.

Među turističkim atrakcijama ovog ostrva je Tvrđava Portugalaca koja datira iz doba portugalske kolonijalne uprave u Perzijskom zaljevu.

Dolina tišine je mjesto koje će vas zadiviti svojom ljepotom i tišinom a na putu do tog mjesta dočekat će vas planine prekrivene kristalima soli.

Dolina skulptura je dobila naziv po pješčanim formacijama koje se javljaju u raznim oblicima i bojama.

Crvena plaža je jedinstvena pojava u svijetu. Planine koje je okružuju bogate su crvenom oksidnom zemljom nazvanom Gelack, koja nije samo vrijedni mineral u industrijskoj proizvodnji, već se koristi kao začin u kuhinji. Obzirom da se planina nalazi na samoj obali, plaže su dobile crvenu boju i crvene talase koji ih zapljuskuju.

Muzej doktora Ahmada Nadeliana izlaže umjetnička djela ovog svjetski poznatog umjetnika. Mnogi njegovi radovi nalaze se u muzejima širom svijeta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime