Naslovnica Vijesti Isfahan: Otvoren 33. Međunarodni festival filma za djecu i mlade u online...

Isfahan: Otvoren 33. Međunarodni festival filma za djecu i mlade u online formatu

196
0

Ceremonija otvaranja 33. Međunarodnog festivala filma za djecu i mlade (ICFF) održana je u nedjelju naveče (18.oktobra), na otvorenom prostoru, u Isfahanu.

Ceremonija je počela je uz intoniranje državne himne i muzički video u znak sjećanja na generala Qasema Soleimanija.

Gradonačelnik Isfahana dr.Ghodratollah Norouzi je u svom obraćanju pozdravio svu djecu svijeta i izrazio nadu da će ovaj festival koji se održava u gradu s čuvenim mostom Si-o-Se Pol ispuniti sva očekivanja.

“U ovoj teškoj situaciji djeca provode većinu svog vremena na društvenim mrežama pa je ovo prilika da svaki dom bude jedan kulturni centar a svako dijete član žirija. Poruka festivala je da se život ipak nastavlja”.

Direktor festivala Alireza Tabesh je kazao da se festival ove godine, održava pod motom “svaki dom je kino, svako dijete je član žirija”.

“Dakle, djeca mogu komentarisati filmove i slati nam svoje ocjene tokom održavanja festivala”, kazao je.

Prema njegovim riječima na festivalu će biti prikazano 107 filmova koje će publika moći pogledati na različitim online platformama.

Obzirom da se ceremonija održavala na krovnoj terasi kulturnog centra, roditelji sa djecom iz okolnih zgrada mogli sa svojih balkona i prozora pratiti zabavni program.

Zbog pandemije prouzročene koronavirusom, ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala filma za djecu i mlade održava se u online formatu, od 18. do 23. oktobra.

U međunarodnoj selekciji takmiče se igrani, kratki i animirani filmovi, a za najbolje je predviđeno čak osam nagrada.

Festival organizuju Iranska organizacija za kinematografiju i audio-vizuelne umjetnosti, Filmska fondacija “Farabi” i Općina Isfahan.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime