Sastojci:
1 plavi patlidžan srednje veličine
3 velike kašike maslaca
1 velika glavica nasjeckanog luka
3 čehne bijelog luka nasjeckanih na režnjeve
1 veliki paradajz, oljuštena i nasheckana na komadiće
2 umućena jaja
pola male kašike soli
pola male kašike bibera
pola male kašike muškatnog oraščića
Priprema:
Cijeli patlidžan ispecite na roštilju ili u pećnici na 200 stepeni. Pecite oko 15-20 minuta, dok ne omekša. Ostavite ga da se ohladi, zatim ga oljuštite i narežite na sitne komadiće. U tavi rastopite maslac, propržite luk i bijeli luk te dodajte šafran. Stavite i patlidžane pa dinstajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz i opet dinstajte narednih 5 minuta. Umiješajte začine i jaja te pričekajte da se jaja zapeku. Poslužite s hljebom i jogurtom.
Ova količina dovoljna je za 4 osobe.