Naslovnica Iranska kuhinja Mirza Ghasemi – Omlet od plavog patlidžana

Mirza Ghasemi – Omlet od plavog patlidžana

153
0

Sastojci:

1 plavi patlidžan srednje veličine

3 velike kašike maslaca

1 velika glavica nasjeckanog luka

3 čehne bijelog luka nasjeckanih na režnjeve

1 veliki paradajz, oljuštena i nasheckana na komadiće

2 umućena jaja

pola male kašike soli

pola male kašike bibera

pola male kašike muškatnog oraščića

Priprema:

Cijeli patlidžan ispecite na roštilju ili u pećnici na 200 stepeni. Pecite oko 15-20 minuta, dok ne omekša. Ostavite ga da se ohladi, zatim ga oljuštite i narežite na sitne komadiće. U tavi rastopite maslac, propržite luk i bijeli luk te dodajte šafran. Stavite i patlidžane pa dinstajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz i opet dinstajte narednih 5 minuta. Umiješajte začine i jaja te pričekajte da se jaja zapeku. Poslužite s hljebom i jogurtom.

Ova količina dovoljna je za 4 osobe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime