Naslovnica Iranska historija, umjetnost i kultura Iransko slikarstvo i fotografija Iranski fotografi pobijedili na izložbi u Kirgistanu

Iranski fotografi pobijedili na izložbi u Kirgistanu

38
0

Iranski fotografi Mehdi Kazemi Bumeh i Kiarang Alai osvojili su FIAP-ove zlatne medalje na 2. međunarodnoj izložbi fotografije Naryn u Biškeku u Kirgistanu.

Kazemi Bumeh osvojio je nagradu za svoju fotografiju “Vinuti se” u odjeljku Kreativna promijenjena stvarnost, u kojoj je Alai također primio FPC trofej, a njegova kolegica, iranska fotografkinja Sina Khanbabai zgrabila je FIAP vrpcu.

Primili su nagrade za fotografije “Znak” i “Iscjeljenje”.

“Rođenje” Alaija, “Diplomiranje” Benjamina Al-e Alija i “Viseći most” Ehsana Jazinija, svi iz Irana, osvojili su počasna priznanja u ovoj kategoriji.

Alai je osvojio FIAP-ovu zlatnu medalju u odjeljku za ljude za svoju fotografiju “Ljepota žena”, koja prikazuje grupu žena u iranskom selu.

“Stari par” Mahdija Aqiqija nagrađen je FIAP-ovom vrpcom u odjeljku za ljude, što je također odalo počasna priznanja Farzadu Farzanehu “Prirodno lječilište” i Basetu Mahmudiju “Pir-e Shalyar”.

Alaijev “Kad jutro započne” u životnom dijelu također je osvojio FIAP-ovu zlatnu medalju. Na ovoj fotografiji vidi se seoska žena koja je u lijepo, maglovito jutro ispraznila kantu vode.

Uz odjeljak za kreativno promijenjenu stvarnost, takmičenje koje su organizirali Federation Internationale de l’Art Photographique (FIAP) i Photographic Society of America (PSA) također je održano u tri druge kategorije otvorene jednobojne, otvorene boje i fotoreportaže.

IZVOR

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime