Naslovnica Atrakcije Seoski muzej u provinciji Golestan

Seoski muzej u provinciji Golestan

43
0

Prva seoska muzejska kuća u provinciji Golestan nedavno je otvorila svoja vrata za javnost, objavio je u subotu lokalni turistički zvaničnik.

“U muzejskoj kući izloženo je oko 100 predmeta, uključujući razne poljoprivredne alate, oruđe svakodnevnog života, rukotvorine, oruđe za predenje i tkanje itd.”, dodao je Mohammad-Taha Asgaripour.

Očekuje se da će muzejska kuća koja se nalazi u Farsiyanu selo staviti na turističku mapu za domaće i međunarodne putnike, rekao je.

“Očekuje se da će fokusiranje na historiju sela, njegove historijske kapacitete, rukotvorine i turističke atrakcije biti osnova za održivi turizam u selu”, objasnio je.

Stručnjaci vjeruju da se seoski turizam, agroturizam i boravci na farmi mogu smatrati dobitkom kako za lokalne zajednice, tako i za postmoderne putnike koji slijede jedinstvena iskustva.

Izletnici mogu neko vrijeme boraviti sa seoskom ili nomadskom porodicom ili uživati u neovisnom boravku i pomagati im u svakodnevnom životu. Takođe otvara priliku da osjetite rustikalne rutine, njihovu poljoprivredu, tradiciju, umjetnost i kulturu.

Ruralni turizam, ponajviše, postavlja temelje za ekonomski razvoj u ruralnim područjima stvaranjem dodatnih prihoda i zapošljavanja, posebno za mlade ljude i žene; prosperitet rukotvorina i više mogućnosti za poduzetništvo. Također, može poboljšati socijalno blagostanje u ruralnim područjima, na primjer, stimulirajući poboljšanja u infrastrukturi, sanitarijama i električnim mrežama.

Golestan, kako se izvještava, obuhvata oko 2.500 historijskih i prirodnih lokaliteta, a među najpoznatijima je Gonbad-e Qabus, registrovan od strane UNESCO-a sa jednim milenijumom starom ciglom.

IZVOR

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime