Naslovnica Atrakcije Iran sve češće odredište turista

Iran sve češće odredište turista

18
0

Direktor Organizacije za turizam i kulturno naslijeđe Irana Morteza Rahmani je u zvaničnom saopštenju novinarima u Kazvinu kazao da je do kraja marta ove godine u Iranu zabilježeno oko 47 miliona turista.

Turisti su se vjerovatno zbog vremenskih prilika odlučivali za toplije krajeve Irana i za one u blizini historijskih i kulturnih kompleksa izbjegavajući pritom duže rute unutar  državnih granica Irana.

„Kazvin, uz ostale provincije naše zemlje koje se sa geografskog i klimatskog aspekta smatraju razmeđima, bile su turističke odrednice budući da njih turisti radije biraju za svoje odredište usljed nepogodnih i promjenljivih klimatskih prilika.“

Movahedi je takođe istakao da su u Organizaciji zabilježene pozitivne reakcije kada je riječ o usluzi i susretljivosti lokalnih turističkih centara, te gastronomske ponude.

„Tradicionalna proslava Nove godine – Nouruza upriličena je u 31 provinciji gdje su posjetioci imali priliku izravno se upoznati sa dijelom naše bogate tradicije i osvjedočiti se u srdačnost našeg naroda“, rekao je on.

Provincijske tradicionalne umjetnine su kao i uvijek bile glavni predmet interesovanja posjetilaca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime