Sastojci:
3 velike kašike maslaca ili ulja
1,5 kg janjetine
¼ male kašike bibera
¼ male kašike cimeta
¼ male kašike muškatnog oraščića
pola čaše vode
po pola čaše suhog grožđa i suhih kajsija
2 i po čaše riže
3 velike kašike soli
1 i po čaša rastopljenog maslaca
Priprema:
Meso narežite na odreske i odstranite masnoću. U tavi rastopite maslac i na njemu propržite meso kojemu ste dodali začine. Dolijte vodu i kuhajte pola sata na laganoj vatri. Svaku kajsiju razrežite na 4 dijela. U tavi rastopite još malo maslaca i na njemu propržite suho voće, oko 5 minuta. Skuhajte rižu. Polovinu riže sipajte u lonac, potom stavite meso, kajsije i suho grožđe. S ostatkom riže prekrijte meso, kajsije i suho voće. Poklopite lonac i kuhajte još neko vrijeme.